Arrangementen

Proeverijen

Ons aanbod van proeverijen is zeer gevarieerd en we zijn erg flexibel. We houden dan ook graag rekening met jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.
We hanteren een minimum van tien personen per proeverij. Eventueel kunnen we kleinere groepen samenvoegen. De gemiddelde proeverij duurt 1,5-2 uur.
De minimumprijs is € 20,- p.p., waarbij de exacte prijs afhankelijk is van de proeverij van je keuze. Zie hiervoor onderstaande opties.
Een proeverij bestaat uit vijf proefglazen speciaalbier en wordt voorafgegaan door een introductie door de brouwer. Hierin stelt hij zichzelf voor, presenteert hij zijn missie en de locatie, en vertelt hij je iets over het brouwproces. Hieronder zetten we enkele arrangementen op een rij, zodat je een keuze kunt maken uit de verschillende varianten:

1. Kennismaking met diverse eigen brouwsels van Kloosterbrouwerij Steyl, met informatie van de brouwer over de diverse bierstijlen.
2. Een rondje door Nederland: een proeverij met mooie bieren van kleine brouwerijen uit verschillende provincies.
3. Een proeverij waarbij één bierstijl centraal staat van verschillende brouwerijen, bijvoorbeeld blond, tripel of IPA. Ze breid je je kennis uit van één specifieke bierstijl.
4. De geschiedenis van bier: het ontstaan van bier, de geschiedenis van en de verschillen tussen trappistenbieren en abdijbieren en de betekenis van bier in Steyl en in de rest van de wereld, nu en in de toekomst.
5. ‘Verras me maar’-proeverij: je geeft geen voorkeur in smaken en stijlen op, maar laat je verrassen door het aanbod van de brouwer.

Het is mogelijk om proeverijen uit te breiden met eenvoudige hapjes of culinaire lekkernijen. Kies uit de volgende arrangementen:

A. Proeverij met vijf verschillende speciaalbieren in proefglazen, inclusief toastjes en nootjes: € 20,00 p.p.
B. Proeverij met vijf verschillende speciaalbieren in proefglazen, inclusief toastjes, nootjes, kaasblokjes en schijfjes worst: € 25,00 p.p.
C. Proeverij met vijf verschillende speciaalbieren in proefglazen, incl. Bostelbrood van Boris Magnefik Catering met verschillende dips, nootjes, kaasblokjes en schijfjes worst: € 30,00 p.p.
D. Proeverij met vijf verschillende speciaalbieren in proefglazen + Foodpairing: luxe hapjes die zorgvuldig zijn afgestemd op de geserveerde bieren: € 35,00 p.p.

Steyler uurtje

Een één uur durende proeverij met drie verschillende zelf gebrouwen speciaalbieren in proefglazen, inclusief toastjes en nootjes. Met een korte uitleg van de brouwer en de mogelijkheid om vragen te stellen. Tijdens deze proeverij krijg je naast de begeleide momenten ook de gelegenheid om (bij) te kletsen met je groep. De genoemde toastjes zijn ‘kale’ toastjes om tussentijds de smaak te neutraliseren.
Minimale groepsgrootte: tien personen
Prijs: € 12,50 p.p.

Thuisproeverij

Blijf je liever thuis, maar wil je wel genieten van speciaalbieren? Dan is een thuisproeverij iets voor jou! Je krijgt dan een pakket van speciaalbieren voor thuisgebruik, inclusief een beschrijving van de bieren. In trays van vier (€ 12,00) of zes stuks (€ 18,00).